wij zijn kindamuzikredactie@KindaMuzik.netnieuwsbriefjij en kindamuzik?© copyright
WEBRADIO LIVE: non-stop de beste live-optredens gestroomd over het web.
in samenwerking met
VPRO 3VOOR12


AROMA DI AMORE
Elvis Peeters en Fred Angst zijn terug van weggeweest.
5 March 2005, De Kreun, Bissegem (B)

Tien jaar na de vorige reŁnietour is Aroma Di Amore opnieuw herenigd en te zien op diverse podia. Na een eerste concert in Hof Ter Lo eind vorig jaar, werd vrijdag in De Kreun een korte clubtour afgetrapt met een schitterend optreden van bijna twee uur, vol klassiekers en nieuw materiaal.

Wie Aroma Di Amore niet kent, mist een prachtig stukje uit de Belgische alternatieve muziekgeschiedenis. In de jaren tachtig schopte de groep rond Elvis Peeters en Fred Angst keet met eigenzinnige cold wave. Dankzij de prachtige gitaarriffs van Angst en de surrealistische teksten van Peeters bouwde Aroma Di Amore een hondstrouwe schare fans op. Fans die twintig jaar later nog altijd door het vuur gaan voor de groep en hun idolen zelfs tot in Bissegem volgen.

Met bassist Lo Meulen is Aroma Di Amore nu te zien in nagenoeg originele bezetting. De drumcomputers van weleer hebben plaatsgemaakt voor een iBook en de haren zijn wat grijs geworden, maar voor de rest is er niets veranderd. Terwijl op de vorige reŁnietournee vooral nieuw materiaal werd gespeeld, speelt het trio nu vooral pareltjes uit het enorme oeuvre.

Met onwaarschijnlijk veel energie worden klassiekers als ‘De radio is gek geworden’, ‘Dobberman’, ‘’t Is de liefde’, ‘Het gesticht’ en ‘Een mens met een mes’ gebracht. Authentieke eighties wave, die op geen enkel moment gedateerd klinkt en waarbij de teksten van Peeters nog altijd even raak klinken, ook in de nieuwe nummers. “Ze willen graag een ijzeren hand. Ze willen graag een Vlaams Belang,” zingt Elvis Peeters, terwijl hij zich als een slangenmens rond de microfoonstaander plooit.

Aroma Di AmorePeeters staat afwisselend te schreeuwen, op een olievat te meppen of als een bezetene fuga te spelen. De zanger-poŽet blijft een echt podiumbeest, middelbare leeftijd of niet. Ook Lo Meulen en Fred Angst hebben er zin in. Moddervette baslijnen en scherpe riffs worden telkens weer op de strakke drumritmes gesmeten.

Na anderhalf uur komt het optreden tot een kolkend hoogtepunt met de rockstamper ‘Zij is blij’, waarop het publiek een vrolijke pogo inzet. Dan is het echter snel gedaan, te snel want het tierende publiek roept het trio nog twee keer terug op het podium. Al bestaat de tweede bis uitsluitend uit een reprise van ‘Zij is blij’, want de gerepeteerde songs zijn op.

Aroma Di Amore loste vrijdag moeiteloos de unaniem hooggespannen verwachtingen in en bracht een ontroerend mooi eerbetoon aan zichzelf en zijn unieke sound. Het vrij lange concert kende geen enkel zwak moment en zelfs na meer dan honderd minuten was het lijstje met niet-gespeelde klassiekers lang. Aroma Di Amore is terug van weggeweest. Gaat dat zien!

Overige data clubtour Aroma Di Amore:
25 maart: 4AD, Diksmuide
22 april: Het Depot, Leuven
30 april: Muziekodroom, Hasselt
13 mei: De Warande, Turnhout

tekst: Koen MariŽn
fotografie: Vincent Romain


 Bezoek Aroma Di Amore's website
 Wekelijks het laatste nieuws van KindaMuzik, gratis cd's, concertkaartjes en goodies in je mailbox? Schrijf je in voor de KindaMuzik Nieuwsbrief!